HAREZMİ EĞİTİMİNDE 5. HAFTA

Okulumuzda gerçekleştirilen Harezmi Eğitim Modelen'de 5. hafta etkinliklerimiz ile; duygusal zeka ve iletişim becerilerini geliştirmeye yönelik büyük bir başarı elde etti. Öğrencilere verilen sorumluluklar ve yapılan değerlendirmeler, öğrenme deneyimini anlamlı ve katılımcı kıldı.

Slogan Üretme Görevi:

Bu hafta öğrencilere verilen görevde, his cümlesine uygun slogan üretme becerisi ön plana çıktı. Öğrenciler, yaratıcı düşünme ve duygusal ifade yeteneklerini kullanarak ilgi çekici sloganlar ortaya çıkardı.

Hareket Taklit Etkinliği:

Öğrenciler arası etkileşim ve dikkat toplama konusunda son derece verimli olan bu etkinlik, hem eğlenceli hem de öğretici bir deneyim sunarak iletişim becerilerini güçlendirdi.

His Cümlesi ve Öyküleme Etkinliği:

Öğrenciler, problem çözme becerilerini kullanarak duygusal ifade yeteneklerini geliştirdi. Öyküleme yöntemi, öğrencilere düşünce süreçlerini derinleştirme ve kendi his cümlelerini oluşturma fırsatı verdi.

Beyin Fırtınası ve Slogan Üretme Etkinliği:

Öğrencilerin beyin fırtınası yaparak yaratıcı sloganlar üretmeleri, sınıf içinde olumlu bir etkileşim yarattı. Sloganların paylaşılması, öğrenciler arasında fikir alışverişi sağlayarak iletişim becerilerini destekledi.

3N Formu ve Yansıma Etkinliği:

Öğrenciler, duygu ve düşüncelerini yazılı olarak ifade etme fırsatı buldular. Bu etkinlik, öğrencilerin öğrenme süreçleri üzerinde düşünmelerine ve duygusal farkındalıklarını artırmalarına yardımcı oldu.

Ölçme Sonuçları ve Değerlendirme:

Öğrencilerin haftaya yönelik slogan üretme görevi değerlendirildiğinde, yaratıcılık düzeyleri ve duygusal ifade yetenekleri göz önüne alınarak olumlu bir tablo ortaya çıktı. Etkinliklerin genelinde öğrenci katılımının ve duygusal zeka gelişiminin yüksek olduğu gözlemlendi.

Bu etkinlikler, öğrencilerin hem bireysel hem de sosyal becerilerini güçlendirmelerine katkı sağlayarak öğrenme ortamını zenginleştirmiştir.

Yayın: 24.12.2023 - Güncelleme: 24.12.2023 19:18 - Görüntülenme: 91

Etiketler :