"Döngü Sanatı Macerası" eTwinning Projemiz

Avrupa'dan 100 okulun katıldığı Loop Art Adventures, Türkçesi Döngü Sanatı Macerası olan e-Twinning Projesininde Ümmühan İnan öğretmeniz ve sınıfı 1 -B'nin yaptığı çalışmalar:

-Proje için öncelikle kendi avatarlarını  oluşturup kendilerini Chatterpix uygulamasiyla kendilerini tanıttılar.

-Canva uygulamasıyla proje için sınıfla birlikte logo tasarladılar.

-Döngü nedir? Günlük hayattaki döngüler nelerdir, üzerine konuştular ve daha anlamlı olabilmesi için Günlük yaptığımız rutin işler sabah, öğlen, akşam etkinliklerini gösteren bir boyama çalışmasıyla somut olarak gördüler.

- Doğadaki döngüleri anlatan Küçük Kar Tanesi, Küçük Yağmur Tanesi ve Küçük Meşe Palamudu kitaplarını okuyarak doğada da döngülerin var olduğunu ve hep devam ettiğini fark ettiler. Resimleri birleştirerek doğadaki döngü örneklerini oluşturdular.

- 1. Döngü:  Spiral Sanatı isimli etkinliği yaptılar.

Sanatsal boyamayı yaparken verilen yönergeleri adım adım uygularak kodlamaya giriş yapmış oldular.

-Proje ile yaptıkları katılım ile Avrupa kodlama haftasında mükemmelik sertifikası kazandılar.

-2.Döngü : Renkli Dalgalar isimli etkinliği yaptılar.

Verilen yönergelere uygun olarak renkli dalgaları çizip boyadılar. Kodlama kuralı olarak sarı renk boyayanlar kendini ifade eden bir kelimeyi seçip yapıştırdı. Mavi renk boyayanlar balık çizdiler.

28-11-202328-11-202328-11-202328-11-202328-11-202328-11-202328-11-2023

Yayın: 28.11.2023 - Güncelleme: 28.11.2023 13:59 - Görüntülenme: 157